lunes, junio 26, 2006

Evidentment, el mundial! / やっぱりW杯だ

Ahir dissabte era dia de compres. Tot i així la Monica i jo vam aprofitar per llevar-nos tard i menjar l'esmorzar tranquilament. Després vam anar al centre de Munich.

El temps era assoleiat i feia una temperatura més que agradable. Les tendes tenien els expositors al carrer i havia molts quioscos de fruita i verdures exposant cireres més temptadores que les sirenes d'Ulisses. Hi havia molta gent passejant pel centre. Gent de moltes cultures i nacionalitats distintes. Turcs i musulmans amb les dones cobertes amb el vel de rigor (no tindran calor?!), estudiants asiàtics vivint l'experiència de la seva vida, alemanys vestits amb la bandera alemanya i les galtes pintades de negre, vermell i groc i suecs, molts suecs, amb banderes i vestidures de colors groc i blau. Munich es va convertir en una ciutat animada i lluminosa. Hi havien grups tocant música tradicional bàvara d'acordió i fuets (si si, fuets!). Evidentment, és el mundial! Nosaltres no ho sabiem, pero aparentment els vuitens de final comencaven el dissabte. El primer partit d'aquesta ronda el celebraven les seleccions d'alemanya i suecia, a partir de les 16h a l'Allianz Arena. Al metro hi havia moltissims afeccionats d'ambdues seleccions.

Als carrers de Munich no només hi fluia la música si no que també fluia lliurement gran quantitat de cervesa. Sembla ser que a tot el pais els seguidors de les seleccions no acaben de saber veure i arribats a un estat etílic considerable no paren de fer bulla i disturbis. Almenys això és el que va passar a Berlin. Ja se sap que l'alcohol i el futbol no sempre fan una combinacio harmoniosa.

Sigui com sigui a les 16h la gent va desapareixer tot d'una. Tots van marxar o be a l'estadi o be al bar (amb televisó evidentment) més proper i allà es van atrinxerar durant el partit. Els carrers i les tendes es van buidar de sobte! Francament, era el millor moment per comprar. I ho vam aprofitar!

El resultat del partit va ser victoria alemanya. Ja m'ho pensava, els alemanys van forts aquest any!

Després del partit vam anar a una festa d'aniversari d'una amiga. Al metro hi havia alemanys bebent cervesa i "cantant" amb veu alta himnes germànics. També es podia sentir de tant en quant algun espetec de focs artificials o el so atronador de les trompetes que toquen els seguidors futbolistes. Tot Munich es va convertir en una gran festa.

Val a dir que la festa de la nostra amiga es va convertir també en una festa per la victoria alemanya. Va ser divertit, vam poder practicar alemany, socialitzar... Quan vam tornar ja era fosc. Per cert que la casa d'aquesta amiga es troba al costat del riu Isar, al barri pijo de Solln. Al tornar vam poder uns insectes lluminosos que es poden veure en llocs humits. Si si! eren llumenetes! Potser van venir des del "Cami de la Filosofia" de Kyoto per saludarme.


昨日は土曜日で買い物の日だった。土曜日だと、遅く起きて、ゆっくり朝ごはんを食べて、ミュンヘンの中心に行った。

天気が晴れたおかげで、暖かくて気持ちがよかった。店の商品が外にきちんと並んであって、果物や野菜の売店もあって、みんな散歩して、ミュンヘン は明るくてにぎやかな町になった。音楽家がアコーディオンとむちで演奏して、ミュンヘンの商店街をバイエルンの伝統的な音楽が流れた。やっぱりW杯だ。あ まり知らなかったが、昨日W杯のベスト16が始まったらしい。第一の試合はドイツ代表対スウェーデン代表で、四時からミュンヘンに行った。地下鉄にはドイ ツかスウェーデンのはたを持っている人が多かった。

ミュンヘンの通りは音楽だけじゃなくて、ビールも自由に流れた。サッカーファンは全国でビールを飲んだあまり、ベルリンにひどいけんかがあったらしい。ビールとサッカーは時々悪い組み合わせになる。

とにかく四時になったかならないかのうちに、みんなはスタヂアムかでかいスクリーンがあった喫茶店に飛んで行った。いつの間にか通りも店も開いていた。実は試合の行ったうちに、買い物はメチャ簡単だった。店にだれもいなかったし、店員がよく手伝ってくれたので、楽だった!

ドイツ代表の勝ちだった。やっぱり、ドイツ代表が強いチームだ!

試合の後で、友達の誕生日のパーティに行った。地下鉄に乗った間、ドイツ人がビールを飲みながら、ドイツの歌を大きい声で歌って、花火やラッパの音を聞こえた。ミュンヘンが大パーティ場になった。

友達のパーティは誕生日の祝いだけじゃなかった、ドイツ代表の勝ちの祝いもなった。楽しかった。ドイツ語の練習をしてみたり、お酒を飲んだりし て、終わる時にもう暗くなった。ところで、友達の家はイサーという川から近い豊かな町にあって、帰り道に歩きながら、明るい虫を見た。蛍だった!多分京都 の哲学の道からあいさつをしに来てくれた。

No hay comentarios:

Publicar un comentario